dimarts, 25 de febrer del 2014

Preparant la vostra estada!

Si no hi ha res de nou, d'aquí dues setmanes ens trobarem a Empúries!
A la pàgina principal del bloc del CdA hi podeu trobar, dalt a l'esquerra, la previsió del temps a l'Escala per als següents cinc dies.
Heus aquí l'enllaç:

Permeteu-nos les darreres recomanacions:
A través d'aquest bloc us hem fet arribar els guions de continguts que heu estat treballant a les diferents activitats que farem durant la vostra estada al Camp d’aprenentatge Empúries. Així mateix també us hem enviat el material de presentació d’aquestes activitats per als alumnes. És molt convenient que hagi estat treballat a l’aula abans de venir.

En totes les activitats i itineraris l’alumnat treballarà un quadern de camp que li facilitarem, juntament amb un suport per poder escriure que haurà de retornar després de cada activitat. És imprescindible, doncs, que cadascú porti el material necessari per prendre anotacions; com a mínim: llapis, goma, maquineta...

Quan vingueu al CdA, recordeu-vos de portar un exemplar imprès del Quadern de Síntesi o tancament per a cada alumne/a per a l'activitat del darrer dia. Per estalviar paper els podeu imprimir a doble cara i allò del blanc i negre o color, ho deixem a criteri vostre. Aquest QS us serà tramès en pdf per via e-mail una setmana abans de la vostra estada. 
Pel que fa al temps, us recomanem portar roba d’abric, paravent, xubasquero, capelina o paraigua per a la pluja i una gorra o barret per al sol i/o vent, també poden ser necessaris.
Cal pensar en portar calçat adequat per a caminar, una motxilla petita (opcional) i una cantimplora (si ho creieu convenient).
Així mateix cal que us recordeu de portar, a més de la farmaciola tradicional per a les contingències que pugueu necessitar normalment, una altra de petita per a cada grup per poder portar a la motxilla durant les sortides, pel cas que sigui necessari fer alguna cura d’urgència. Si no en teniu, nosaltres en disposem d'algunes.

Confirmeu-nos, si us plau, com més aviat millor, el nombre exacte d’alumnat i professorat que veniu per tal de poder preparar tot el material necessari.
Convé que porteu els grups d’alumnes fets, amb el mateix nombre d’alumnes a cada grup i amb un màxim de 18 a cadascun. També és convenient que ens digueu si hi ha algun grup amb un nivell diferent o si tots els grups tenen diversitat de nivells.


És imprescindible la presència d’un professor/a acompanyant per cada grup d’alumnes, ja que és qui ha de vetllar pel manteniment de l’ordre i la disciplina de l’alumnat i també perquè estigui assabentat del que fem i pugui tenir continuïtat a l'aula. És recomanable, doncs, la presència d’un professor/a més que el nombre de grups de treball pel cas que hi hagi algun problema o algun accident. En cap cas es farà una activitat amb un grup sense professor/a acompanyant.


El professorat del CdA sovint apliquem el sistema d’anar fent preguntes als alumnes destinades a detectar-ne els coneixements previs, i aprofitar les seves respostes, encertades o no, per conduir l’activitat i centrar-ne l’atenció. De vegades ens trobem amb professorat que s’inquieta amb aquest procediment. Volem remarcar que en cap cas no es tracta de judicar els coneixements de l’alumnat ni les metodologies del centre.

Que vagi molt bé i que tingueu un bon viatge!

Ens seguirem mantenint en contacte.
Carme
CdA Empúries

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada